Макрон на Исмаил Кадаре ќе му ја додели највисоката државна титула „Голем офицер на Легијата на честа“

Францускиот претседател Емануел Макрон ќе ја започне својата прва официјална посета на Албанија, со врачување на највисокото одликување на Француската Република на истакнатиот албански писател Исмаил Кадаре.

Претседателот Макрон на писателот Исмаил Кадаре ќе му го врачи највисокото одликување на Француската Република, Голем офицер на Легијата на честа.

Церемонијата ќе се одржи вечерва во 20:00 часот во Палатата на бригадите.

На церемонијата ќе учествуваат највисоките власти на албанската држава, академици и писатели

Back to top button
Close