МНР: Мајка и две деца евакуирани од Газа, моментално се во Каиро!

Во текот на изминативе 24 часа и последните тројца наши граѓани, мајка сo две деца кои претходно по сопствен избор беа останати во Газа, на нивно барање, веќе се евакуирани и со тоа се заокружува бројот на нашите граѓани кои ги имаат контактирано нашите дипломатски конзуларни претставништва во Каиро и Тел Авив со намера да им се обезбеди асистенција при евакуацијата.

По привремено вдомување во Каиро, семејството ќе биде упатена кон дома.

Back to top button
Close