На украинскиот фронт 300 Срби се борат против 200 Хрвати

На украинскиот фронт 300 Срби и 200 Хрвати се борат едни против други, на две различни страни.

Неофицијално имало од 70 до 80 украински борци со хрватско државјанство, пишува Слободна Далмација.

Според медиумот, од 24 февруари 2022 година, околу 200 Хрвати заминале во Украина, а повеќето од нив се приклучиле на Азовскиот полк

Можеби ќе ве интересира
Close
Back to top button
Close