Над 70 проценти од Русите поддржаа измени во Уставот

– Вкупно 73,55 проценти од Русите ги поддржаа уставните реформи што ги бара претседателот Владимир Путин, вклучително и можноста тој да остане на власт до 2036 година, според објавените делумни резултати на референдумот што денеска заврши во Русија.

Резултатите се врз основа на 26,55 проценти од избирачките места.

Референдумот траеше една недела, а последните избирачки места се затворија денеска во 20 часот по локално време во Калининград.

Back to top button
Close