Новите напади се нови докази за воените злосторства на Путин, вели Џонсон

Британскиот премиер Борис Џонсон ги осуди руските „одвратни напади“ врз украинските цивили во Буча и Ирпин, опишувајќи ги како „воени злосторства“ и додаде дека „нема да мируваме додека правдата не биде задоволена“.

Во изјавата, тој рече: „Грозните напади на Русија врз невините цивили во Ирпин и Буча се уште повеќе докази дека Путин и неговата војска вршат воени злосторства во Украина.

Back to top button
Close