Од 1 мај во Бугарија влез во согласност со одредени барања поврзани со Ковид-19

 Од 1 мај, влез во Бугарија ќе биде дозволен на три начини – со потврда за вакцинација против Ковид-19; со негативен PCR или антиген тест; со документ за прележана инфекција со коронавирус не постар од шест месеци од датумот на влез во земјата.
Тоа го изјави денеска бугарскиот министер за здравство во оставка Костадин Ангелов

Се обидуваме да ги направиме мерките слични на нашите соседни земји и скоро истите што ЕК најверојатно ќе ги воведе за целата ЕУ на крајот на мај со задолжителна регулатива, рече главниот државен инспектор за здравство Ангел Кунчев.

Back to top button
Close