Од понеделник приватните превозници ќе возат од 5 до 10 наутро. Ќе штрајкувале во гаражите

Приватните превозници од понеделник нема да сообраќаат во Скопје. Ќе превезуваат патници од од 5 до 10 часот наутро и потоа ќе се вратат во гаражите, но нема да протестираат.

Не се работи само за плати, велат превозниците, туку и останатите трошоци за сообраќање на градските линии во Скопје. Затоа од понеделник наутро ќе се исклучат и градот повторно ќе остане без приватни превозници.

Пред повеќе од една година метрополата остана без јавен превоз откако приватните превозници неколку месеци не возеа, а нивните автобуси беа паркирани по булеварите. Пред четири месеци и вработените во ЈСП со двочасовен прекин запреа со работа поради доцнење на плата.

Можеби ќе ве интересира
Close
Back to top button
Close