Онишченко го остави Димовски без амбасадорската функција во Париз

Скандалот со државјанството на Онишченко му пресуди на поранешниот директор на АНБ Виктор Димовски, наместо кого, како што неофицијално дознава „Фокус“, на амбасадорска служба во Франција ќе замине Пајо Авировиќ.

Довчерашниот директор на Агенцијата за национална безбедност Виктор Димовски нема да биде нов македонски амбасадор во Париз.

Иако постапката за негово испраќање на амбасадорска функција беше во крајна фаза, сепак, неофицијално  Владата и Претседателот одлучиле да не ја привршуваат поради скандалoт со Олександар Онишченко.

Back to top button
Close