Операција за спасување мигранти во Црно Море

Романската крајбрежна стража почна операција за спасување мигранти, кои пловеле со рибарски брод во романските територијални води на Црното Море.

Бродот, во кој се превезувале околу 30 луѓе, утрово е забележан утрово  од страна на романската крајбрежна стража како доаѓа од Турција.

Бродот ќе биде испратен до пристаништето Констанца, каде мигрантите ќе ги преземат од граничната полиција.

 

Back to top button
Close