Останав без зборови

Најважната колумна овој месец – можеби и годинава? – ја напиша вчера колегата Ерол Ризаов, за македонското издание на Дојче веле. Во таа смисла, бидејќи би се посрамотил нешто на таа тема да додадам, ве поканувам, наместо моите мудрувања, денеска да го прочитате (па и да го препрочитате, ако веќе вчера сте го направиле тоа) текстот на Ризаов „Извинување до академик Ќулафкова“ (кликнете на насловот за да го прочитате)

Да се доделуваа во Македонија годишни Пулицерови награди, Ризаов ќе ја решеше неизвесноста во голем стил. Секоја чест, мајсторе!

Сашо Орданоски

Извор: Цивил

Back to top button
Close