Почина писателката Исидора Бјелица

Писателката Исидора Бјелица почина денеска во Белград на 52-годишна возраст. Бјелица починала во домот на своите родители.


Во 2012 година на писателката и беше дијагноситициран рак. Од продажбата на своите книги го плаќала лекувањето.

Таа последните неколку години се лекуваше во приватната болница Систина.

Back to top button
Close