Полицијата истражува сомнителна супстанца во близина на американскиот Капитол

Американската полиција во Капитол денеска пронајде и почна истрага за сомнителна супстанца откриена на улица во близина на Капитол, каде што се наоѓа седиштето на Републиканскиот национален комитет, се вели во соопштението на полицијата.

Ен-Би-Ес Њуз објави, повикувајќи се на три извори со сознанија за ситуацијата, дека ампули со крв биле испратени до Комитетот, додека други детали не се достапни.

Властите ги затворија околните улици и побараа персоналот да ја избегнува областа, се вели во соопштението на полицијата на Капитол.

Екипа за справување со опасни материјали е на самото место.

Back to top button
Close