Полицијата постави ограда околу зградата на српскиот ДИК

Според репортерот на Нова.рс кој моментално се наоѓа пред Републичката изборна комисија (РИК) на Србија, полицијата го оградила влезот на зградада.

Нешто по 19 часот полицијата поставила заштитна ограда околу зградата на РИК. Во близина на зградата се распоредени силни полициски сили за да се спречат можни немири.

Според полициските службеници, единствена причина за оградата е „безбедноста“ за сите внатре во зградата.

Back to top button
Close