Порака на надеж од мандатарот Николов: Нема да ги лишуваме нашите браќа од европската иднина на насилен начин

Кандидатот за премиер на Бугарија, Пламен Николов, од партијата „Има таков народ“, најавува дека неговата влада, ако ја добие поддршката во парламентот, нема „насилно“ да ги лишува своите браќа од Северна Македонија од можноста за европска иднина, иако ќе води грижа за бугарските национални интереси.

Back to top button
Close