Предупредувања поради воздушна опасност низ цела Украина

Градската управа на Киев во раните утрински часови објави предупредување поради опасност од воздушен напад.

„Предупредување за воздушен напад за Киев. Веднаш тргнете во засолништата за цивилна заштита“, беше објавено на официјалниот Телеграм канал на градската управа.

Слични предупредувања беа издадени во регионите Черкаси и Кировохрад, Миколаев и Запорожје.

Предупредувања се издадени и во регионите Дњепропетровск и Харков.

Back to top button
Close