Прекинува потрагата по Мартин на Халкидики : Останува морето да го врати

Невладината грчка организација ОФКАТ се откажува од потрагата за Мартин Јовановски, кој исчезна во водите кај одморалиштето Посиди на Халкидики.

– Денес затвораме 20 дена без Мартин! Напорите за негово лоцирање цело време за жал беа неуспешни иако морето, копното и небото ги прокрстаривме со она што го имавме на располагање и со сите државни органи. Мартин не припаѓа на морето, Мартин припаѓа на копното и мора да се „врати“ таму во одреден момент. Па да го оставиме морето да си ја заврши „работата“ неколку дена со надеж дека во еден момент ќе ни се оддолжи. Сочувствуваме со неговото семејство и затоа нема да дозволиме случајот да се затвори! На мајката Лидија и на неговиот брат Горан им ветивме дека ќе го најдеме Мартин. Потрагата сега продолжува на „друго“ ниво – објавија од ОФКАТ преку нивниот профил на Фејсбук.

Три момчиња на почеток на јули беа повлечени од морските струи кај Посиди, на првиот крак на Халкидики, откако претходно го прославувале роденденот на Иван.

Back to top button
Close