Пресудата на Арбитражниот суд во Париз е во наша корист, информираат од кабинетот на Битиќи

Во претстојниот период адвокатскиот тим на Дехерт од Париз, ангажиран од Владата, ќе ја анализира арбитражната пресуда во спорот меѓу ЕЛ.ПЕТ Балканики и Република Северна Македонија, кој произлегува од Договорот за продажба на акции на Рафинеријата ОКТА од 1999 година по што ќе биде донесена одлука за следните правни чекори кои ќе бидат преземени, информираат од Кабинетот на вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи

Back to top button
Close