При руски напад целосно уништена нафтена рафинерија во Кременчук

Гувернерот на украинската област Полтава, Дмитро Лунин изјави дека при напад на руските сили врз градот Кременчук целосно е нафтена рафинерија.

– Пожарот во рафинеријата е изгаснат, но објектот е целосно уништен и повеќе не може да функционира, посочи Лунин.

Кременчук е важен индустриски град во централна Украина.

Back to top button
Close