Проектил ја погоди главната телевизиска кула во Киев

Главната телевизиска кула во Киев, главниот град на Украина, денеска беше погодена од проектил. Украинското МВР соопшти дека во нападот е оштетена операмата и дека „каналите нема да работат извесно време“.

Како што објави на Твитер „Киев пост“, постои голема веројатност Русија да се обиде да ја уништи комуникациската инфраструктура

Back to top button
Close