Рекорден раст на цената на гасот во Европа

 

Цената на природниот гас на европската берза трет ден по ред бележи рекорден раст.

Илјада кубни метри гас на Лондонската берза денеска се тргуваше за 2.400 американски долари.

Додека на берзата во Холандија, ТТФ за илјада кубни метри природен гас за достава во април се тргуваше за 2.391 американски долари.

Цената на природниот гас од отворањето на берзите се зголеми за повеќе од 31 отсто.

Back to top button
Close