РИК ќе ги објави резултатите од изборите во Србија дури утре

Републичката изборна комисија на Србија (РИК) вечерва не ја соопшти прелиминарната излезност на претседателските и предвремените парламентарни избори во Србија, на последната планирана прес-конференција одржана во собраниската зграда.

Од РИК вечерва соопштија дека првите прелиминарни резултати од изборите ќе бидат објавени дури утре. Ваквата одлука е невообичаена, имајќи предвид дека во 2020 година првите резултати беа објавени во 23 часот.

„Повеќето избирачки места се затворени. На гласачите им е дозволено да гласаат по 20 часот. Почнувајќи од овој изборен циклус, РИК дозволи следење на изборите на екраните, кои ќе бидат достапни за граѓаните“, соопшти РИК.

Back to top button
Close