Розевата планета

„Розевата планета” објавена од издавачката куќа „Чудна шума” е сликовница наменета за мали и големи, оние со соништа за далечни планети и подобри светови.

„На Розевата планета
розев цветец цвета
и розева бубачка
во воздухот си лета”.

Дополнително, изданието е придружувано со музичка компилација, која можете да ја симнете за слушање бесплатно на следниот линк. „Розевата планета” е достапна и на албански јазик тука.

„Семирот понекогаш
е осамен и студен,
но цврсто држам правец
и речиси сум буден.“

Со стихови и илустрација од книгата, издавачката куќа „Чудна Шума”, се збогува со неодамна починатиот музичар, текстописец и продуцент, Мирко Попов, посакувајќи му мирен пат кон Розевата планета.

 

Извор: https://cudnasuma.com/

Back to top button
Close