САД ставија 22 земји на „опасната“ листа, во кои не е препорачливо да се патува

Американскиот Центар за контрола и превенција на болести (ЦДЦ) вчера издаде препорака до американските граѓани да не патуваат во 22 земји и територии поради коронавирусот.

Британските медиуми пренесуват дека, меѓу другите, на американските граѓани им се советува да не патуваат во Израел, Австралија, Египет, Албанија, Аргентина и Уругвај….

ЦДЦ ја крена својата препорака на повиско „четврто ниво, за многу висок ризик“ од патување, објаснувајќи дека треба да се избегнува патување до ризични дестинации, вклучувајќи ги Панама, Катар, Бахамите, Бахреин и Боливија.

Back to top button
Close