САД усвоија нов пакет санкции против Русија

Соединетите Американски Држави усвоија нов пакет санкции против Русија, во кој се вклучени 17 лица, соопшти денеска американското Министерство за финансии на својата веб-страница.

Меѓу лицата опфатени со санкциите е и Сергеј Ролдугин, близок соработник на рускиот претседател Владимир Путин.

Најновите санкции се насочени и кон 16 субјекти, седум пловни објекти и три авиони, се вели во соопштението

Back to top button
Close