Српската премиерка се пожали, мојата партнерка и синот најмногу страдаат поради мојата професија

Имајќи предвид дека 2020 година беше полна со предизвици и дека сите живеевме со бројки, српската премиерка во интервју за најжена.рс. откри што и е најтешко, од кога ги трпи најголемите удари, но и со кого и со што се бори.

-Мојот приватен живот страда поради работата и државната функција и немам доволно време за да го поминам со мојата партнерка и синот, вели Брнабиќ во интервјуто.

Премиерската фунција Ана Брнабиќ ја презеде на 15 јуни 2017 година. Таа е прва жена на функцијата претседател на Владата на Република Србија и прва јавно декларирана припадничка на ЛГБТИ заедница во Владата на РС.

Ана Брнабиќ е првата жена премиер во историјата на Србија и една од петте жени во светот што некогаш ја имале таа позиција.

Нејзината партнерка Милица Ѓурѓиќ во февруари 2019 го роди синот Игор.

Back to top button
Close