Толку арно, не ќе да е – на арно, другар Заев!

Преголема леснотија на зборот.

Убива пресилниот збор (Миљковиќ).

Пуштениот збор е како незауздан коњ (Конески).

Коњот се држи, за уздата, а човекот за зборот.

Се може се да се измие и испере.

Се, освен – зборот!

Голема е разликата, помегу државникот и политичарот.

Државникот го раѓа народот, а политичарот – политичкиот инкубатор!

Толку мед и млеко, не ќе можат да конзумираат и самите Бугари.

Толку арно, не ќе да е – на арно, другар Заев.

Емоциите не се добар сојузник во политиката.

Веле Митаноски

Back to top button
Close