Улицата во Тирана каде е руската амбасада ќе се вика „Слободна Украина“

Дел од улицата во Тирана, која опфаќа голем број амбасади, меѓу кои и амбасадите на Србија, Украина и Русија, Косово, ќе биде преименувана во улица „Слободна Украина“, изјави градоначалникот на Тирана, Ерион Вељај.

Тој објави и карта на дел од градот на која се гледа дека дел од улицата Доника Кастриот ќе се преименува.

 

 

Back to top button
Close