(ВИДЕО) Демонстранти се обидоа да упаднат во бугарското Собрание

Попладнево е тензично пред бугарското Народно собрание откако граѓани протестираат против зелениот Ковид сертификат и задолжителната вакцијата.

Дојде до судир меѓу демонстрантите и полицијата, а во еден момент имаше и обид граѓаните да влезат во Собраниеето.

Пратениците од внатрешната страна поставија клупи за да ги блокираат влезовите.

Back to top button
Close