Видео: Голема експлозија го потресе Киев, може да биде погодено централното греење

Голема експлозија одекнала вечерва во Киев, набргу откако се огласија предупредувачките сирени во главниот град на Украина.

Прелиминарните извештаи покажуваат дека мета на нападот била централната железничка станица во Киев.

Се уште нема информации за евентуални жртви или причинета материјална штета, но експлозијата би можела да го прекине снабдувањето со централно греење на делови од главниот град на Украина каде има ниски зимски температури, изјави советникот на Министерството за внатрешни работи Антон Херашченко во објава на интернет

Back to top button
Close