ВИДЕО: Израелските медиуми објавија снимка: Заложници во комбиња патуваат низ Газа

Снимка која доаѓа од јужниот дел на Газа покажува парада на три бели пикап камиони и комбиња кои возат низ улиците додека минувачите гледаат.

Според извештаите на медиумите, во возилата, од кои на некои од страните висат повеќе вооружени лица, се смета дека се некои од заложниците кои Хамас треба да ги ослободи во следните часови.

Не може веднаш да се потврди веродостојноста на снимката, објави Тајмс оф Израел.

Од снимката не е јасно дали возилата патуваат до собирно место на Црвениот крст или на друга локација.

Back to top button
Close