ВИДЕО: Невремето сруши улица во Нови Пазар

Една снимка од невремето во Србија ги шокираше граѓаните на социјалните мрежи. Цел пат во Нови Пазар е пропаднат од количината на вода, а водата се излева во дупката.

Поради обилните врнежи во придружба на градот, Градскиот штаб за вонредни состојби на градот Нови Пазар во  Србија донесе одлука за прогласување вонредна состојба.

Градскиот штаб апелира до граѓаните да останат во своите домови за време на непогоди, а особено да се грижат за движењето на децата кои одат на училиште. Најбезбедно е граѓаните да ги следат предупредувањата и известувањата на Штабот, да избегнуваат приближување до бреговите на реките и особено да внимаваат на безбедноста на децата во населените места околу реките.

Back to top button
Close