(ВИДЕО): Во Задар погребан Масимо Савиќ„

Голем број роднини и пријателите денеска дојдоа  на гробиштата во Задар за да му оддадат последнa почит на пејачот Масимо Савиќ кој почина на 23 декември.

На погребот дојдоа многу пријатели и соработници на Савиќ.

Голем број роднини и пријателите денеска дојдоа  на гробиштата во Задар за да му оддадат последна почит на пејачот Масимо Савиќ кој почина на 23 декември.

На погребот дојдоа многу пријатели и соработници на Савиќ.

Задар загуби премногу, а Хрватска многу, кусо изјавил Џибони.

Тој навистина посебно ја преживуваше уметноста и сериозно го сфаќаше тоа што го работи. Секогаш останува тој глас. И тоа ќе остане специфично, изјавил Тончи.

Сопругата Ени и ќерката Мирна беа придружувани од вереникот на Мирна, Игор Павловиќ со кој требаше да се венчаат за Нова година, а Масимо да им пее на пославата. Венчавката беше одложена.

-Денес ние тројца требаше вака да стоиме прегрнати, но пред матичарот. Тато планираше да не’ изненади со песна. Ќе го поминам остатокот од животот обидувајќи се да и простам на вселената за оваа болка, напиша таа во саботата.

 

 

 

 

Back to top button
Close