Во Сараево евакуирани основни училишта по дојава за поставена бомба

Стотици ученици од четири основни училишта во главниот град на БиХ, Сараево денеска се евакуирани по дојави за поставени бомби.

Училиштата преку електронска пошта биле известени дека во објектите е поставена бомба, а учениците и наставниците, од превентивни причини, веднаш се евакуирани.

На терен е полицијата која проверува дали заканата е реална. Во изминатиот период во Сараево зачестија дојавите за бомби, а досега биле лажни. Цели на анонимните закани, покрај училиштата се и судовите.

И во Србија во изминатите два месеци зачестија дојавите за бомби, пред сè во училиштата, но и во други институции

Back to top button
Close