Зеленски: Немаме желба да разговараме со Путин, но мораме поради крај на војната

Украинскиот претседател Володимир Зеленски кажа дека Киев нема желба да разговара со рускиот претседател Владимир Путин.

Зеленски, сепак, е свесен дека такво нешто е потребно за да се стави крај на војната.

„Постојат работи за кои мора да се разговара со Путин. Немаме желба да разговараме, но мораме да се соочиме со реалноста“, кажа Зеленски.

Back to top button
Close