ЗОИ: Норвешка води според освоени медали

Зимските олимписки игри (ЗОИ) влегуваат во завршница и по 92 од 109 одржани натпреварувања на чело на табелата според освоени медали и натаму е Норвешка, пред Германија и САД.

Табела на освоени медали:

  1. Норвешка 14 7 8 29
  2. Германија 10 7 5 22
  3. САД 8 8 5 21
  4. Шведска 7 4 4 15
  5. Кина 7 4 2 13
  6. Австрија 6 7 4 17
  7. Холандија 6 5 4 15
  8. Швајцарија 6 1 5 12
  9. Русија 5 9 12 26
  10. Франција 4 7 2 13

Back to top button
Close