160 кила кокаин вреден 10 милиони евра фатија македонската и грчката полиција во Грција

160 кила кокаин вреден 10 милиони евра фатија македонската и грчката полиција во Грција

Околу 160 кила висококвалитетен кокаин вреден над 10 милиони евра запленија македонската и грчката полиција во голема акција во Грција координирана со американската ДЕА, дознаваме од извори во истрагата.

Разбиена е голема организирана криминална група која била следена подолг период, а уапсени се повеќе грчки и македонски државјани. Од македонското МВР потврдуваат дека во тек е голема акција, но детали најавуваат по целосното зваршување.

Back to top button
Close