300 евра глоба и 3 години забрана за влез во Македонија за тројцата агресивни бугари на граница

Тројцата приведени граѓани од Бугарија кои заради агресивно однесување со Македонските полицајци и цариникот на граничниот премин Деве Баир неофицијално истражниот судија во Крива паланка ги казнил со глоба од по 300 евра и забрана за влез во Македонија во наредните 3 години.

Од полициски извори се дознава дека нема повредени полицајци во денешниот инцидент на граничниот премин.

 

Back to top button
Close