Абазовиќ: Шверцот на цигари е поврзан со убиството на Душко Јовановиќ

Црногорскиот премиер Дритан Абазовиќ изјави дека приказната за шверцот на цигари во Црна Гора има врска со убиството на уредникот на весникот „Дан“, Душко Јовановиќ.

„Решението за тоа убиство би било главен двигател на политичките промени во Црна Гора. А убиството на (уредникот на хрватскиот неделник „Национал“ Иво) Пуканиќ има врска со шверцот со цигари“, рече Абазовиќ.

Back to top button
Close