Ахмети денеска преку видео порака ја продолжи кампањата со која бара премиер Албанец

Претседателот на Демократската Унија за Интеграција, Али Ахмети, денеска ја продолжи кампањата за прв Албанец Премиер на Република Северна Македонија преку објавување на видео на неговите официјални профили на социјалните платформи.

‘Дојдено е времето пријатели, да се обединеме, затоа што кога сме обединети се е можно, како што бевме обедините во ОНА за време на војната или при изборот на првиот Албанец Претседател на Собранието, зачленувањето во НАТО и отпочнувањето на преговори за членство во Европската Унија. Време е, “АлбанецПремиер.‘ напиша Ахмети.

#KryeministërShqiptar

Erdhi koha të dashur miq, të bashkohemi sepse kur jemi bashkë, çdo gjë është e mundur, ashtu siç ishim bashkë që nga lufta e UÇKsë gjer tek zgjedhja e Kryetarit shqiptar të Kuvendit, anëtarësimit në NATO dhe negociimit me Bashkimin Europian.#KryeministërShqiptar

Ali Ahmeti 发布于 2020年6月6日周六

Сегашниот коалициски партнер во Владата, Зоран Заев, вчера испрати порака дека ако СДСМ победи, тој ќе бидам премиер, а ако ДУИ условува нема да биде во влада.

Back to top button
Close