Антички урнатини, мистериозна магла, лесни бранови: Дали легендарната Атлантида повторно се појавува овде среде Рим?

Бањите Каракала веројатно биле изградени во централен на Рим помеѓу 212 и 217 година од нашата ера за време на владеењето на императорите Септимиј Север и Каракала. Долго лежеа на суво.

Сега повторно имаат базен со вода – но, не за капење. Базенот со големина 42 x 32 метри е наменет да ги направи термалните бањи вистнски привлечни – како огледална површина за импресивните урнатини.(dw)

Back to top button
Close