Блиска личност на убиената Taнкица: Немаше да умре ако полицијата ја сфатеше сериозно

Танкица беше скромна личност, мирна, послушна. Си го гледаше семејството, има три деца кои се полнолетни, две ќерки и син кои живеат одделно, возрасни се, има мајка. Ова што се случи можеше да се спречи, ако институциите реагираа на време и ја сфатеа сериозно кога го пријави Усеин во полиција – за ,,Фокус” раскажува лице блиско до свирепо убиената Танкица М. (46) од Кочани.

Утрово околу шест часот Танкица беше убиена со над 40 убоди од нож пред нејзината куќа, од страна на нејзиниот сограѓанин Усеин Р. (59).

Околу тоа што точно се случувало, нашиот извор вели дека се започнало пред повеќе од седум години, кога Танкица и Усеин еден период заедно работеле во конфекција, таа како шивачка, тој како пеглач.

-Во тој период на осаменост, не знам како се случило, таа имала контакт со него, не беше тоа ниту љубовна, ниту пак сексуална врска, и Усеин направил компромитирачка фотографија од неа. Значи, фотографијата не беше толку скандалозна, но Танкица беше скромна и мирна жена, се исплаши како ќе реагираат нејзините деца ако фотографијата заврши во јавност, како ќе реагира мајка и…
Во овие изминати години не знам колку пари му дала за да не ја објави фотографијата, но знам дека подигна кредит за да го исплати. Тој не запре, бараше уште, ја принудуваше да подигне нов кредит – вели нашиот извор.

Проблемите на Танкица со Усеин се зголемиле откако таа започнала врска со маж со кого имала убав и среден живот. Усеин знаел дека партнерот на Танкица не знае ништо за фотографијата, па уште повеќе почнал да и се заканува, дека ако не му дава пари, ќе му ја покаже, и ќе и ја уништи врската.

повеќе

Back to top button
Close