Брнабиќ влезе во Косово со прелепени симболи на Србија на табличките

Како што може да се види на видеото, при пристигнувањето во Косовска Митровица, српската премиерка бил придружувана од голем број службени возила со ротациски светла.

Сите возила биле со регистерски таблички на кои националните симболи им биле покриени со налепници.

Налепници немале возилата со ознаки „RKS“

Бидејќи преговарачите на Србија и Косово не постигнаа договор за трајно решение за регистарските таблички за возилата од Србија и Косово, режимот на налепници се уште важи.

Тоа значи дека возачите од двете страни на своите автомобили ги покриваат националните симболи на регистарските таблички.

Back to top button
Close