Денеска во Скопје на отварање на бугарскиот културен клуб доаѓа министерот за култура Минеков

Во сенка на последниот инцидент со клубот „Цар Борис Трети“ во Охрид, денеска во Скопје се отвораат новите простории на бугарскиот Културно-информативен центар. На отворањето, според најавите од бугарските медиуми, ќе присуствува министерот за култура Велислав Минеков.

Велислав Минеков/ Фото: БНР

Во сенка на последниот инцидент со клубот „Цар Борис Трети“ во Охрид, денеска во Скопје се отвораат новите простории на бугарскиот Културно-информативен центар. На отворањето, според најавите од бугарските медиуми, ќе присуствува министерот за култура Велислав Минеков.

Во посета на Скопје денеска пристигнува и бугарскиот министер за земјоделство Јавор Гечев, на покана на македонскиот министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски.

 

Можеби ќе ве интересира
Close
Back to top button
Close