8 ученици,наставничката по историја и чуварот убиени, има и повредени кои се борат за живот

Српските медиуми јавуваат дека ученикот од седмо одделение кој пукаше во основно училиште во центарот на Белрад убил осум деца, обезбедувањето на училиштетот и наставничката по историја. Потврда за бројот на убиени ученици се уште нема, a повредени се неофицијално 15 лица.

Медиумите јавуваат дека ученикот влегол во кабинетот по историја, почнал да пука со пиштол кој бил во сопственост на татко му.

За кратко беше уапсен, а се јавува дека бил одличен ученик кој одел на натпревари.

Неговите родители биле медицински работници, а татко му познат радиолог. Мотивот за нападот уште не е познат, но се зборува дека бил гневен на наставичката по историја па прво пукал во нејзе.Медиумите јавуваат дека момчето носел два пиштола кои ги украл од таткому и дека во кабинетот по историја каде пто го започнал крвавиот пир наводно е пронајден ранец со молотови коктели.

Back to top button
Close