Девет години затвор за Бојан Јовановски и седум за Катица Јанева

 

Девет години затвор за Бојан Јовановски и седум за Катица Јанева изрече судијката  Васка Николовска Масевска. Имаат право на жалба.
читањето на пресудата е во тек.

Во случајот „Рекет“ обвинети се Бојан Јовановски-Боки 13 за примање награда за противзаконито влијание и за перење пари и Катица Јанева за злоупотреба на службената положба и овластување. На поранешнета шефица на СЈО, Јанева, и се заканува казна затвор над 3 години, а за двете дела за кои се гони Боки 13 е предвидена казна од 1 до 10 години затвор.

Back to top button
Close