Дојава за бомба во гимназија Јосип Броз Тито

Дојави за бомби и утроово почнаа да ги пречекуваат учениците, уште пред да седнат во училишните клупи. Како што јавуваат родители, нивните деца кои што патувале кон скопската гимназија Јосип Броз Тито, во автобус дознале за дојава на бомба. Дојави за бомби има и за други училишта.

Учениците, сепак, во комуникација меѓу себе се договориле да се најдат пред училиштето и да продолжат некаде додека не заврши постапката за проверка за дојавата.

Вчера дојави за бомби имаше во дури 120 училишта за кои е утврдено дека биле лажни, но со оглед на масовноста за проверки беше потребно долго време.

Повеќе

Back to top button
Close