Дојави за бомби и во Србија – Улиците ќе бидат полни крв, органи ќе летаат насекаде, ако НАТО и УЧК не ве научија, ние ќе го сториме тоа

 

На мејлот на редакцијата на Блиц.рс е испратен уште еден заканувачки мејл со извештај за наводно поставени бомби низ градовите низ Србија.

Како што е наведено во мејлот кој пристигна од адресата потпишана „Учк Учк“, „улиците ќе бидат полни со крв, органи ќе летаат на сите страни…

„Гледам дека сè уште се к*****е, гнасни националистички говеда, ништо не научивте, не беше доволно НАТО да ве бомбардира, не се откажувате од идејата за „српско Косово“. Ако НАТО не ве принудеше да се откажете, ако првата генерација на ОВК не ве принуди да се откажете, ние ќе ве принудиме, со тоа што ќе ја однесеме војната во вашите домови, станови, фирми, канцеларии, на вашите улици. Исто како што убивте невини цивили на Косово, во Босна, во Хрватска, сега ќе видите како е кога ќе се случи масакр на улиците на вашите градови“, се наведува во мејлот.

Покрај споменатите закани, се споменува и „геноцидот од 1913 година“, како во „Масакрот во Рачак“, а се споменуваат и локациите каде наводно биле поставени електронски бомби.

„Улиците на Белград, Нови Сад, Пријепоље, Краљево ќе бидат полни со крв, разнесени човечки органи ќе летаат во воздух, ќе се залепат за ѕидовите.

Дали мислите дека го заборавивме геноцидот од 1913 година? И не сме, како што не го заборавивме масакрот во Рачак, како што не заборавивме ниту еден убиен цивил на Косово. Одмаздата е првенствено наменета за луѓето кои ги сметаме за најодговорни за злосторствата и терористичката политика на српската држава. Сега кога ќе има колатерална штета на тие места, погодете што, кој е крив кога работите за четниците. Звонко и Милан, ќе се напиеме од вашата крв“.

Според е-поштата, бомбите Ц4, со прикачени ампули од нервниот агенс карфентанил, биле поставени на следните локации:

3 бомби: Канцеларија на фирмата Нови Пазар Пут Поштење 4а, Нови Пазар

1 бомба: Канцеларијата на фирмата Нови Пазар Пут во Ќуприја на адреса Караѓорѓева 6

2 бомби: Канцеларијата на фирмата Нови Пазар Пут Сјеница на адреса Пријепољска 57

2 бомби: Канцеларијата на фирмата Нови Пазар Стави Секција Рашка на адреса Шупње ББ

1 бомба: Канцеларија на фирмата Нови Пазар Пут Секција Тутин, адреса султан Мехмед Фатиха ББ

1 бомба: Канцеларијата на фирмата Нови Пазар Пут Секција Краљево на адреса Чибуковац Б.Б.

6 бомби во црквата Свети Марко

9 бомби во црквата Свети Сава

2 бомби во црквата Свети Ѓорѓи во Нови Сад, на Пашиќева 4

4 бомби во канцеларијата на Србијапут АД на 282 Булевар Краља Александра

2 бомби на првиот кат на ВМА во Белград

5 бомби на плацот Бетоњерка Алексинац, Автопат бб

Во мејлот се бара смртта на претседателот Александар Вучиќ, Милорад Додик, Владимир Путин, Српската православна црква, Звонко Веселиновиќ, Милан Радоичиќ, „големосрпската терористичка идеологија“ со порака „Слобода на Косово“.

Back to top button
Close