Ешток: Извршителот на обидот за атентат врз словачкиот премиер Фицо дејствувал са

Извршителот на обидот за атентат врз словачкиот премиер Роберт Фицо дејствувал сам, изјави министерот за внатрешни работи, Матус Шутај Ешток.

Според него, напаѓачот учествувал во протестите против владеењето на Фицо.

Есток потврди дека обидот за атентат бил политички мотивиран.

Back to top button
Close