ФОТО: Осумгодишно дете извлечено од урнатините по 52 часа

Возмиеувачку, но и трогателни приказни и фотографии продолжуваат да се појавуваат од многуте места на катастрофата предизвикана од земјотресот.

Во Хатај, Турција, осумгодишно момче е спасено од урнатините на зграда по околу 52 часа.

Јигит Чакмак од зградата беше пренесен од зградата до кај неговата мајка која чекаше кај урнатините и го пречека со голема прегратка.

Back to top button
Close