ФОТО: Шарли Ебдо предизвика гнев со карикатурата за земјотресот во Турција

Францускиот сатиричен магазин Шарли Ебдо предизвика гнев во јавноста со карикатурата за земјотресот во Турција објавена на својот Твитер профил.

На карикатурата се прикажани разурнати згради со текст „Земјотрес во Турција. Нема потреба да се испраќаат тенкови“.

Оваа карикатура не е ништо друго освен срам, изјави Франсоа Бургат, политиколог од францускиот Национален центар за научни истражувања.

Back to top button
Close